Україна є прикладом того, як неправильно оцінюються ризики - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна є прикладом того, як неправильно оцінюються ризики - Яресько

Казна та Політика
1759
Прогнози про можливий дефолт України за останні роки озвучуються регулярно, але ще жодного разу не виправдалися, а країна, тим часом, показує себе дисциплінованим позичальником, заявила в ході виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі міністр фінансів України Наталія Яресько.
«Україна є прикладом того, як неправильно оцінюються ризики. Для нашої країни ризики перебільшені. Після глобальної кризи 2008 року, ризики якого також були оцінені неправильно, нам передрікали дефолт не один раз. Але ці прогнози так і не виправдалися. Україна, навпаки, показувала себе дисциплінованим позичальників », – зазначила Яресько.
Вона також звернула увагу, що і зараз, коли Київ запрошувати додатковий пакет фінансової допомоги в обсязі близько 15 млрд дол., ризики також оцінюються некоректно. «У пресі озвучувалася цифра в 15 млрд дол. Якщо порівняти з обсягом коштів, наданих, наприклад, Греції, то я не думаю, що це суттєва сума для 45-мільйонної країни, яку не можна було б знайти», – підкреслила Яресько.
При цьому вона нагадала, що уряд країни сьогодні робить багато для проведення ключових реформ – у судовій сфері, щодо боротьби з корупцією, у справі досягнення миру на сході.
«У нас сильний уряд, готовий до реформ. Ми часто дивимося на цифри, але не враховуємо людського фактора. А для України це суттєво. Ми сьогодні сильніше тих показників, які демонструє статистика », – резюмувала міністр фінансів.
Раніше Яресько зазначала, що на сьогодні Україна в повному обсязі виконує свої фінансові зобов’язання. У 2014 році Україна отримала 9 млрд дол. макрофінансової допомоги з різних джерел, виплативши при цьому 14 млрд дол. зовнішніх фінансових зобов’язань. Обсяг платежів, необхідних для виплати в 2015 році, становить близько 11 млрд дол.о необхідних запозичень в 2015 році оцінюється урядом в 15 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас