У Китаї житлові будинки надрукували на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї житлові будинки надрукували на 3D-принтері

Нерухомість
4397
У промисловому парку в китайській провінції Цзянсу (Jiangsu) відкрилася виставка житлових будинків, створених за допомогою 3D-принтера. Одна з будівель – заввишки в п’ять поверхів, повідомляє видання The Daily Mail.
Будинки створюються за допомогою принтера, що дозволяє виготовляти об’єкти висотою в 6,4 метра, шириною в 9,75 метра і в 152,4 метра довжини. Для друку використовується суміш вторинних будівельних відходів, скла, сталі і цементу. Це «чорнило» наноситься шар за шаром, поки стіна будинку не досягне заданої товщини.
Перші подібні об’єкти створені в березні 2014 року компанією Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. За допомогою гігантського принтера вона виготовила десять однакових будинків з бетону. Кожна будівля коштувала 3,1 тисячі фунтів стерлінгів.
Серед примірників, представлених на виставці, найменші продаються за ціною близько 100 тисяч фунтів стерлінгів. Незважаючи на вартість, компанія отримала вже сотні замовлень на «друкування» будинків, у тому числі від уряду Єгипту. Генеральний директор компанії Winsun Ма І’Хе (Ma Yi He) пояснив, що один такий будинок робиться за добу.
За його словами, при подібному будівництві відходи можуть бути ще раз перероблені. Він упевнений, що будмайданчики майбутнього будуть набагато затишнішими, чистішими і радуватимуть око.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас