Туреччина може стати одним з ключових спонсорів Ради Європи - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина може стати одним з ключових спонсорів Ради Європи - ЗМІ

Світ
296
Турецька влада в обмін на збільшення кількості депутатських мандатів в ПАРЄ мають намір підвищити свої внески до бюджету Ради Європи, зробивши таким чином країну одним з ключових спонсорів організації, повідомило джерело в асамблеї.
«6 січня ми отримали лист глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу, колишнього голови ПАРЄ, про те, що Туреччина просить розглянути питання про збільшення розмірів внеску в обмін на збільшення числа мандатів», – сказав він.
За словами джерела, в даний час за Анкарою закріплено 12 місць в асамблеї, а турецька влада хоче довести цей показник до 18, як у найбільших спонсорів (Великої Британії, Німеччини, Італії, Росії та Франції).
«Зрозуміло, збільшення пов’язане і з необхідністю дотримання пропорції між кількістю населення і кількістю представляють його народних обранців», – пояснив співрозмовник.
За його інформацією, відповідне рішення має бути прийняте ближче до середини 2015 року, коли країни-члени повинні визначитися з розмірами своїх внесків до бюджету.
«Останнє слово в цьому питанні за Комітетом міністрів Ради Європи. У разі позитивного результату асамблеї доведеться розглянути питання про збільшення загального числа депутатських мандатів у ПАРЄ », – повідомило джерело.
Нагадаємо, за підсумками 2013 внесок кожного з п’яти найбільших спонсорів Ради Європи перевищив 32 млн євро, а Франція перерахувала до бюджету організації понад 38 млн євро. Туреччина ж перевела на рахунок організації близько 13 млн євро.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас