США оштрафували Honda Motor на рекордні $70 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оштрафували Honda Motor на рекордні $70 мільйонів

Фондовий ринок
618
Honda Motor виплатить рекордний штраф за ненадання американській владі даних про аварійність.
Honda Motor погодилася виплатити штраф у розмірі 70 мільйонів доларів за ненадання даних від уряду США про більш 1,7 тис постраждалих і загиблих при аварійних випадках, пов’язаних з можливими дефектами машин японського концерну.
Дані стосувалися відповідних вимог і скарг за гарантійними зобов’язаннями автомобілів. Законодавство США вже 14 років зобов’язує автовиробників повідомляти таку інформацію в Національне управління з безпеки руху. Приховування даних не дозволило цьому відомству оперативно виявити виробничі недоліки автомобілів.
Міністр транспорту США Ентоні Фокс заявив, що Honda і всі інші виробники повинні нести відповідальність за безпеку, а якщо цього не відбувається – такій практиці немає виправдань.
“Ці штрафи відображають нашу жорстку позицію по відношенню до тих, хто порушує закон”, – підкреслив Фокс.
Honda, як вважає управління дорожньої безпеки, протягом 11 років занижувала статистику дефектів подушок безпеки в результаті “невірного зчитування даних та комп’ютерних помилок”.
На компанію було накладено два максимально можливих у таких випадках штрафи по 35 мільйонів доларів – один за приховування 1 тис 729 випадків травматизму і смерті в зв’язку з претензіями з 2003 по 2014 роки, другий – через неподання звітності за гарантійними зобов’язаннями і ремонту.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас