Скільки коштує зняти квартиру на Новий рік у містах України? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує зняти квартиру на Новий рік у містах України?

Нерухомість
2152
Цього року охочим зняти квартиру для святкування Нового року варто приготуватися до значного подорожчання. Для вивчення ситуації аналізувалися пропозиції в чотирьох містах України: Києві, Харкові, Львові та Одесі.
З чотирьох міст найвищі ціни в Києві. На сьогоднішній день однокімнатну квартиру в центрі (Хрещатик, Льва Толстого, Палац Спорту, Олімпійська, Золоті Ворота, Університет) можна в середньому зняти за 420 грн на добу, двокімнатну – за 570 грн, трикімнатну – за 1030 грн на добу. У спальних районах ціни нижчі.
Наприклад, однокімнатну на Академмістечку, Лівобережної, Нивках, Дарниці можна зняти за 200-250 грн, на Троєщині за 130-150 грн на добу. Кореспондент Главреда звернулася по декількох оголошеннях і з’ясувала, що на новорічні свята ціни на добову оренду квартир зростуть майже в два рази.
Причому господарі, крім 100% передоплати, хочуть страхову заставу на той випадок, якщо майно в квартирі буде пошкоджено. При цьому власники квартир обумовлюють: великі компанії на свята не бажані.
“Я знаю дуже багато випадків, коли після великих груп в квартирах потрібно було проводити ремонт, який обходився практично в ту ж суму, яку господарі виручили за такі свята”, – розповів Владислав, що пропонує укомплектовану подобово двокімнатну на Оболоні.
Зараз він за свою квартиру просить 600 гривень на добу, на Новий рік дана квартира обійдеться втричі дорожче. Він розраховує здати квартиру групі не більше восьми осіб. Страхову заставу за квартиру – 1000 гривень.
А ось двокімнатну квартиру на вул. Срібнокільській (Позняки) з євроремонтом, дорогими м’якими меблями і вбудованою кухнею зараз здають в оренду за 450 гривень за добу. Вартість в новорічну ніч – 2000 грн на добу плюс страхова застава.
Є квартири на свята і для великої кількості гостей, але вони набагато дорожче. Наприклад, чотирикімнатну квартиру біля метро “Дарниця” або “Лівобережна” можна зняти на добу за 3500-4000. У центрі міста ціни набагато вищі: трикімнатну на Хрещатику з усіма зручностями здають за 600 у.о. на добу.
Цікаво, що всі господарі, з якими поспілкувався Главред на тему оренди квартири на Новий рік, висунули умову, що житло вони здають як мінімум на два дні. “Мені невигідно здавати квартиру менше ніж на два дні, багато клопоту і витрат до і після гостей”, – пояснює Владислав, який здає двокімнатну на Оболоні.
Втім, можливо, тут причина не тільки в рентабельності, а й у високому попиті. За словами Владислава, у нього на ці вихідні заплановано п’ять переглядів квартири для новорічних груп. Він також повідомив про молодь з Харкова, яка планує зустріти 2015 рік у Києві.
Великий ажіотаж в Одесі та Львові: там вільні квартири для зустрічі Нового року зникають з кожним днем. За словами місцевих брокерів, більшість квартир були заброньовані ще місяць-півтора тому.
Фахівці відзначають, що головна особливість святкової оренди Одеси і Львова в тому, що і взимку сюди навідуються туристи. Жителі Москви і Петербурга, втомившись від суєти багатомільйонних мегаполісів, вибирають Одесу для зимового відпочинку. До Львова їдуть білоруси і гості з країн ЄС.
Так, в Одесі ціна на стандартну двокімнатну коливається від 400 до 1000 грн, але це залежить від “фарширування” приміщення. Наприклад, флігель (майже як будинок) в центрі міста обійдеться галасливій компанії всього лише в 800 грн, тоді як однокімнатна в центрі з плазмою і джакузі – до 2 тис грн за добу. У центрі Львова укомплектована двокімнатна обійдеться 1,5-2 тис. гривень на добу.
Проте на даний момент квартир за такою ціною в центральній частині Одеси та Львова майже немає. “Квартири за прийнятними цінами розібрали ще місяць тому, зараз залишилися дуже дорогі від 500 доларів на добу” – говорить Марія, агент з нерухомості (Львів). Цікавим нюансом двох міст є те, що тут квартири здають на більш тривалий термін – на 5-7 днів. Фахівці це пояснюють все тієї ж специфікою іноземних гостей: мовляв, люди витратили на дорогу добу, що не будуть орендувати квартиру на два дні.
А от у Харкові пропозиції з оренди квартир на Новий рік зашкалюють. Причому загальну вартість з’ясувати досить важко. Так, в п’яти хвилинах ходьби від головної площі міста – площі Свободи з кореспондента Главреда запросили 2 тис. грн на добу за середню однокімнатну, а за двокімнатну в хорошому стані, знаходиться в 25 хвилинах ходьби від тієї ж площі, – 2,7 тис. гривень на добу (причому власник був готовий ще трохи поступитися і як бонус запропонував пляшку шампанського).
До речі, жоден із брокерів і власників квартир у Харкові, з якими спілкувався Главред, не згадав про страхову заставу, правда вони зазначили, що якийсь документ (наприклад, паспорт або водійське посвідчення) все ж таки доведеться залишити.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас