ЄС знизить комісію при оплаті банківською карткою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС знизить комісію при оплаті банківською карткою

Фінтех і Картки
1519
Уряди країн, які входять до складу ЄС, досягли попередньої домовленості щодо зниження зборів за обробку транзакцій по кредитних і дебетових картках на всій території Європейського союзу.
Обмеження комісійних зборів буде застосовуватися як до внутрішніх транзакцій, так і до транскордонних платежів. Ця ініціатива допоможе знизити ціни на товари для споживачів.
На сьогоднішній день міжбанківська комісія за розрахунок картками, яку банк торговця оплачує банку-емітенту карти, не є прозорою і відрізняється в різних країнах ЄС.
Країни збираються встановити такі тарифи на міжбанківську комісію: для дебетових карток при транскордонних розрахунках – 0,2% від суми транзакції; для внутрішніх операцій – 0,2% від середньозваженої річної вартості всіх локальних транзакцій в рамках розрахункової системи; для кредитних карток – 0,3% від суми транзакції.
Ці норми наберуть чинності через шість місяців після офіційного вступу в силу відповідного законодавства. Перш його повинні схвалити уряди країн ЄС і Комітет з економічних та монетарних справ, після чого документ буде винесено на розгляд до Європарламенту в 2015р.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас