МТСБУ покриє виплати по ОСАГО за страховиків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТСБУ покриє виплати по ОСАГО за страховиків-банкрутів

Казна та Політика
603
Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) 27 листопада вирішила, що виплати за страховиків, які позбавлені членства в бюро, можна здійснювати з їх гарантійних внесків. Про це повідомив один з членів президії.
Потерпілі в ДТП зможуть отримати виплати по ОСАГО навіть у тому випадку, якщо страховик був виключений з МТСБУ і не виконує свої зобов’язання перед клієнтами. Президія бюро вирішила, що такі виплати можуть здійснюватися за рахунок внесків страховика до фондів МТСБУ.
Це рішення не було прийнято одностайно. «За чинним законодавством, виплати з фонду захисту потерпілих можуть проводитися за неплатоспроможного страховика, тільки якщо він був визнаний судом банкрутом або ліквідований. Інші випадки не передбачені. Наша компанія голосувала проти ініціативи», – говорить голова правління СК «Саламандра-Україна» Роман Маленко.
Тим паче виникає питання щодо гарантійного внеску, який повинен повертатися страховику протягом трьох років після виходу з МТСБУ, та й то тільки в разі, якщо проти нього не порушено справу про банкрутство. «Оскільки далеко не всі члени МТСБУ визнані банкрутами та ліквідовані і вони не погасили заборгованість у виплатах, то мови про повернення гарантійного внеску бути не може. Це рішення президії ми будемо оскаржувати в суді. Крім того, будемо вимагати надати інформацію, кому і в яких обсягах були зроблені виплати. Можливо, далі потрібно втручання правоохоронних органів», – каже Роман Маленко.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас