Через махінації з ПДВ держбюджет втратив 70 млрд грн - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через махінації з ПДВ держбюджет втратив 70 млрд грн - ДФС

Казна та Політика
582
Через махінації з ПДВ в 2013 році з держбюджету було вкрадено 70 млрд грн, тобто з кишені кожного українця шахраї вкрали більше 1,5 тис. грн.
Про це заявив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус.
Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, щоб виправити ситуацію, в Податковий кодекс і деякі інші законодавчі акти України з 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування ПДВ.
«Ми будемо проводити велику роз’яснювальну роботу з приводу різних питань запровадження електронного адміністрування. Адже це складний податок, потребує складного обговорення », – вважає пан Білоус.
За його словами, служба займається імплементацією нової системи адміністрування ПДВ.
«Щоб побороти злочинні схеми і саму можливість ухилення від сплати податку ПДВ за допомогою фіктивного кредиту, ми запропонували (як системне рішення) впровадити електронне адміністрування ПДВ», – розповів Ігор Білоус.
«Потрібно зазначити, що основні правила адміністрування ПДВ, до яких звикли платники, це все в новому законі зберігається. Треба лише забезпечити сплату ПДВ. А це призведе до нових грошових відносин, а саме – прискорення розрахунків між контрагентами та розрахунків з постачальниками», – підкреслив пан Білоус.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас