Біометричний паспорт коштуватиме 15 євро - міграційна служба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричний паспорт коштуватиме 15 євро - міграційна служба

Казна та Політика
4619
Керівник прес-служби ДМСУ Сергій Гунько в коментарі повідомив, що за 15 євро з 1 січня українці вже зможуть отримувати біометричні паспорти.
Керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько повідомив, що виготовлення біометричного паспорта займе 20 днів і коштуватиме близько 15 євро.
“З 1 січня в кожній області будуть готові підрозділи, які почнуть роботу, і найближчим часом ми суттєво розширимо їх кількість. Людина приходить, пише заяву, фотографується, прикладає пальці рук до сканера і все. 20 робочих днів, за стандартною процедурою, йде на виготовлення біометричного паспорта. За попередньою інформацією виробника ціна буде близько 15 євро в гривневому еквіваленті. Ще прискорена процедура – за 7 робочих днів з подвійною оплатою держмита”, – зазначив С.Гунько.
Крім того, представник ДМСУ додав, що отримання біометричного паспорта це не обов’язок, якщо громадянин не хоче отримувати біометричний паспорт – він може і далі продовжувати користуватися паспортом старого зразка до його кінцевого терміну дії.
“Якщо людина не отримала або не бажає отримувати біометричний паспорт – вона може користуватися паспортом старого зразка до закінчення терміну його дії”, – додав глава прес-служби ДМСУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас