З початку року ЄБРР виділив 65 грантів на підтримку малого і середнього бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року ЄБРР виділив 65 грантів на підтримку малого і середнього бізнесу в Україні

Кредит&Депозит
375
За п’ять років роботи програми з підтримки малого і середнього бізнесу ЄБРР надав українським підприємцям більше 310 грантів на суму близько 2 млн євро, повідомила менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.
“З кожним роком попит на консультаційні послуги в Україні збільшується і, відповідно, зростає кількість звернень підприємців за грантами ЄБРР на часткову компенсацію вартості послуг консультантів. Так, в 2010 році ми надали 40 грантів, в 2011 – 60, в 2012 – 73, в 2013 – 76, а цього року лише за дев’ять місяців – 65. І до кінця року ми плануємо надати допомогу ще кільком десяткам компаній, заявки приймаємо, – каже Рігг. – Фінансування надає Європейський Союз “.
За її словами, найчастіше в цьому році малий і середній бізнес звертається за грантами на часткову компенсацію вартості консультаційних послуг у сфері стандартів управління якістю. Високий попит зберігається на консультації в таких сферах як інформаційно-комунікаційні технології, маркетинг, стратегія, організаційне та операційне розвиток, бухгалтерія та фінансовий облік, а також інженерні рішення.
Рігг також підкреслила, що за грантами стали частіше звертатися малі підприємства, які розташовані в невеликих населених пунктах. “Цього року 74% грантових проектів реалізується на підприємствах, розташованих у невеликих містах, переважно в таких областях як Львівська, Вінницька, Одеська, Харківська. Хоча раніше попит на консалтингові послуги в основному спостерігався у столиці та таких великих промислових містах, як Харків, Дніпропетровськ і Донецьк “, – каже менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні.
За її словами, найбільш активні підприємства харчової галузі (28% грантових проектів), оптової та роздрібної торгівлі (18%), охорони здоров’я та електроніки (9%). У більшості компаніях (77%) працює менше 50 чоловік.
В рамках грантової підтримки ЄБРР допомагає малим і середнім підприємствам залучати консультантів і надає гранти для часткової компенсації оплати їх послуг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас