У Кабміні вже обіцяють підвищення пенсій і зарплат - з 1 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні вже обіцяють підвищення пенсій і зарплат - з 1 січня

Казна та Політика
3117
Підвищення виплат стане можливим у разі прийняття економічних, податкових та бюджетних реформ.
Кабінет Міністрів планує підвищення пенсії з 1 січня наступного року. Про це в програмі “Уряд на зв’язку з громадянами” на Першому Національному повідомила міністр соціальної політики Людмили Денисова.
Вона зазначила, що підвищення виплат залежить від того, чи прийме парламент економічні, податкові та бюджетні реформи, запропоновані урядом.
“З 1 січня 2015 року уряд планує збільшити розміри пенсій. Тобто розміри прожиткового мінімуму, які є в основі нарахування пенсій, і розміри прожиткові для працездатних людей”, – сказала вона.
Денисова пояснила, що в разі схвалення парламентом запропонованих урядом реформ, до бюджету додатково надійде 62 млрд грн. “Якщо внесені урядом Яценюка реформи будуть підтримані парламентом, то тоді ми будемо розраховувати на 62 млрд грн. Безумовно, це означатиме підвищення пенсій і заробітних плат”, – додала Денисова.
За її словами, в разі неприйняття, додаткові надходження становитимуть лише 24 млрд грн.
Нагадаємо, в парламенті так і не були прийняті реформи, запропоновані урядом. Напередодні депутати зібралися на останнє засідання в нинішньому складі. Рішення про реформи буде прийнято вже новим парламентом після виборів, які відбудуться 26 жовтня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас