Прогнози погіршуються: МЕРТ України очікує інфляцію за підсумками 2014 19,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогнози погіршуються: МЕРТ України очікує інфляцію за підсумками 2014 19,5%

Казна та Політика
622
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України очікує інфляцію за підсумками 2014 на рівні 19,5%. Про це повідомив заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку Максим Дуда на зустрічі з представниками компанії Morgan Stanley, повідомляє прес-служба відомства.
За словами Дуди, за вересень (до грудня попереднього року) зростання індексу споживчих цін становить 16,2%, а ціни виробників підвищилися на 27,4%.
“Що стосується очікувань поточного року, то за останніми розрахунками Міністерства інфляція складе близько 19,5% (грудень до грудня)”, – йдеться в повідомленні.
Також Дуда нагадав, що наприкінці серпня Кабінет міністрів схвалив офіційний прогноз на 2015 р. При цьому, було прийнято 2 сценарії плюс ще один – альтернативний. Перший сценарій передбачав зростання ВВП на 0,3%, другий на 2%.
Заступник директора департаменту акцентував увагу, що при складанні та узгодженні цього прогнозу з міністерствами були певні передумови, що дозволяють оцінювати перспективи 2015 оптимістичніше. Перш за все, це – припинення активної фази конфлікту на Сході країни.
“Ми свій прогноз закладали, що можемо очікувати зростання ВВП в разі закінчення військового конфлікту, оскільки це найважливіший фактор, що зараз істотно впливає на економіку країни”, – зазначив Дуда.
Нагадаємо, як повідомив раніше міністр фінансів України Олександр Шлапак, Кабінет міністрів очікує в 2014 р інфляцію на рівні 19%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас