Chevron продає частку в канадському сланцевому проекті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chevron продає частку в канадському сланцевому проекті

Фондовий ринок
291
Chevron Corp. заявила в понеділок, що домовилася про продаж 30% частки в проекті з освоєння основного сланцевого родовища підрозділу компанії Kuwait Foreign Petroleum Exploration Co. за 1,5 млрд доларів – нафтовий гігант просувається вперед зі своїми планами з розробки багатого газом ділянки в Західній Канаді.
Після закриття угоди – що, як очікується, відбудеться в наступному місяці – у Chevron Canada Ltd. залишиться 70% частки в СП з розробки родовища, крім того, компанія залишиться оператором проекту.
Chevron сказала, що за підсумками угоди буде створено партнерство, націлене на оцінку і розробку 330 млн чистих акрів родовища Duvernay, яке розташовується в західно-центральній частині Альберти.
Компанія займалася пошуками партнера з метою знизити витрати на розробку родовища, багатого на природні зріджені гази, такі як пропан і бутан. Минулого місяця генеральний директор Chevron Джон Уотсон сказав, що він не виключає залучення капіталу від зацікавлених приватних компаній.
“Є зацікавлена ​​в проекті особа, і в якій формі буде організовано партнерство з цією особою, покаже час”, – сказав він тоді, за інформацією The Wall Street Journal.
Chevron повідомила, що операція на 1,5 млрд доларів відображає майбутні витрати канадського підрозділу компанії в СП.
Chevron обачно підходить до витрат і має намір отримати доступ до енергоресурсів в Західній Канаді, щоб задовольнити збільшений попит з боку азіатських країн. Компанія також розробляє цінові угоди з потенційними партнерами в Азії та інших країнах.
Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявляв, що тільки через 3 роки буде відомо, скільки сланцевого газу можна добути на ділянках Shell і Chevron.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас