Кабмін переклав відповідальність за затягування процедури 3G конкурсу на НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін переклав відповідальність за затягування процедури 3G конкурсу на НКРЗІ

Казна та Політика
343
Кабінет міністрів звинувачує Національну комісію, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), в затягуванні процедури конкурсу на отримання ліцензій на зв’язок UMTS (3G).
“У протоколі засідання Кабміну, на якому було схвалено постанову (що дозволяє почати процедуру конкурсу -. Ред). Зазначено, що НКРЗІ повинно внести свої пропозиції протягом тижня. Минуло вже два тижні, а нічого немає. Уряд прийняв рішення і це дуже важливо, що уряд бажає розвитку сучасних технологій”, – повідомив журналістам міністр Кабінету міністрів Остап Семерак після засідання уряду в середу.
Раніше адміністрація президента розкритикувала уряд за затягування з постановою по оголошенню конкурсу на впровадження 3G.
Як повідомлялося, 23 липня президент Петро Порошенко розпорядився до 30 жовтня поточного року провести тендер на радіочастоти для впровадження 3G.
Питання про впровадження технологій зв’язку третього і четвертого поколінь є актуальним на українському ринку мобільного зв’язку вже 5 років. Влада України робила спробу провести тендер на отримання ліцензій 3G в 2009 році, проте ініціатива не увінчалася успіхом. Тоді заявки на участь в конкурсі подавали “Київстар”, “МТС-Україна” і “Астеліт”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас