Президент Європейської комісії жорстко відповів Путіну: зміни в УА можуть бути внесені тільки Україною та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Європейської комісії жорстко відповів Путіну: зміни в УА можуть бути внесені тільки Україною та ЄС

Казна та Політика
1420
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу направив відповідь президенту Росії Володимиру Путіну на його лист від 17 вересня, в якому російський президент запропонував переглянути положення Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
“Разом з тим, хочу скористатися цією можливістю, щоб підкреслити, що Угода про асоціацію залишається двосторонньою угодою і що, відповідно до міжнародних стандартів, будь-які зміни до неї можуть вноситися тільки за запитом однієї зі сторін і за згодою іншої сторони, відповідно до механізмів, передбачених в тексті і відповідних внутрішніх процедур сторін”, – написано в листі, текст якого розповсюдила прес-служба Єврокомісії.
Президент Єврокомісії привітав рішення міністерського засідання представників Єврокомісії, України та Росії 12 вересня цього року, в ході якого було прийнято рішення відкласти на рік тимчасове застосування торговельної частини Угоди про асоціацію з Україною з одночасним продовженням автономних торгових заходів для України, що полягають у скасуванні імпортних мит на українські товари.
Президент Єврокомісії також зазначив, що Комісія готова продовжити співпрацю з Росією в питаннях боротьби з можливими негативними наслідками для російської економіки від зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Він також нагадав, що вжиті кроки є частиною всебічного мирного процесу в Україні, який поважає територіальну цілісність України та її право приймати рішення про власну долю.
Він також зазначив, що ЄС очікує прогресу в тристоронніх газових переговорах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас