З 1 листопада реальність для України не зміниться, це поступовий еволюційний процес - Євросоюз про УА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 листопада реальність для України не зміниться, це поступовий еволюційний процес - Євросоюз про УА

Казна та Політика
1464
Угода про асоціацію між Україною і ЄС не змінить реальність з 1 листопада. Про це сказав журналістам голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.
Я.Томбінскій нагадав, що Угода набирає чинності з 1 листопада 2014 з тим застереженням, що відкриття українського ринку для європейських товарів відбудеться тільки з 1 січня 2016 року.
У той же час він зазначив, що Угода про асоціацію є широким всеохоплюючим документом і зараз ЄС працює разом з українським урядом над розробкою конкретних програм дії.
“Угода про асоціацію не змінить реальність з 1 листопада. Це поступовий еволюційний процес. В Угоді про асоціацію все розписано на 10 років, тому потрібен час”, – зазначив Я.Томбінскій.
Він також зазначив, що важливим є те, щоб імплементація Угоди не гальмувалася українськими та європейськими партнерами, і щоб вони були єдині в процесі здійснення.
“Нам потрібно об’єднувати зусилля, українські та європейські, щоб ми йшли тим шляхом, який ця угода відкриває”, – додав він.
Зазначимо, після ратифікації Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом у повному обсязі набуває чинності з 1 листопада цього року.
26 вересня Україна передала в Генеральний секретаріат Ради ЄС ратифікацію щодо Угоди про асоціацію.
Нагадаємо, тимчасове застосування угоди про асоціацію ЄС і України відклали до 31 грудня 2015 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас