Ноу-хау: реєстрація місця проживання в Україні відтепер буде здійснюватися через центри адмінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: реєстрація місця проживання в Україні відтепер буде здійснюватися через центри адмінпослуг

Казна та Політика
5709
Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 16 травня 2014 № 523-р, з 1 жовтня 2014 окремі послуги, що надаються підрозділами міграційної служби, будуть надаватися виключно через створені місцевими державними адміністраціями центри надання адміністративних послуг. Про це повідомили в прес-службі Державної міграційної служби.
Зокрема, йдеться про оформлення та видачу паспорта громадянина України, в тому числі у зв’язку зі зміною прізвища і замість пошкодженого, втраченого або викраденого, вклеювання до паспорта громадянина України фотографії при досягненні громадянином 25 45-річного віку, реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи, а також видачу довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.
Пунктом 3.8 зазначеного розпорядження КМУ передбачено вимогу про недопущення із зазначеної дати прийому заяв суб’єктів звернень (в тому числі, які надійшли поштою) з адміністративних послуг, які надаються через центри їх надання, видачі суб’єктам звернень оформлених результатів надання адміністративних послуг або рішення про відмову в їх наданні.
Таким чином, для отримання зазначених послуг, з 1 жовтня необхідно звертатися виключно в центри надання адміністративних послуг за місцем проживання. Інформацію про місце знаходження центрів надання адміністративних послуг можна отримати в місцевих державних адміністраціях або в підрозділах міграційної служби.
Заяви про надання адміністративних послуг, направлені суб’єктами звернення поштою до такої дати, але ті, що надійшли після неї, не пізніше одного робочого дня після їх надходження, передаються відповідним центрам надання адміністративних послуг, про що суб’єктам звернення повідомляється в установленому законодавством порядку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас