Половина відповідальності за девальвацію гривні лежить на уряді, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина відповідальності за девальвацію гривні лежить на уряді, - думка

Казна та Політика
1832
Уряду потрібно вдвічі скоротити число міністерств, чиновників, ліквідувати спеціальні пенсійні системи, половину державних вузів та недіючих сільських лікарень. Про це під час круглого столу заявив екс-заступник глави НБУ Олександр Савченко.
“Насправді, вихід (з кризи – ред.) є і нічого екстраординарного не відбувається. Багато країн проходили і більш жорсткі кризи. І що треба робити? Посилити кадровий потенціал Національного банку і економічного блоку уряду. По друге, уряду потрібно відмовитись від соціального популізму. Наш бюджет перевищує нормальний бюджет приблизно на 40%. Нормальний бюджет – це коли через бюджетні та соціальні фонди перерозподіляється десь 33-34% ВВП. Така ситуація є у Польщі, Румунії. Ми перерозподіляємо через бюджет приблизно стільки, скільки Німеччина – це просто неможливо. Чому ми стільки перерозподіляємо? очевидно, що чим більший бюджет, тим більше чиновників, корупції, відкатів. Починати треба з наведення порядку в бюджеті”, – вважає Савченко.
“Не лише Національний банк відповідальний за девальвацію гривні. 50%
відповідальності лежить на уряді, який продовжує проводити популістську політику, обманюючи і самого себе, і нас”, – додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас