Міноборони використало лише 3,8 млрд з 11,7 млрд - які надані на забезпечення оборони України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони використало лише 3,8 млрд з 11,7 млрд - які надані на забезпечення оборони України

Казна та Політика
378
Міноборони використало 3,8 млрд грн з 11,7 млрд, що надані з резервного фонду Дежбюджету на забезпечення оборони країни, повідомляють ЗМІ з посиланням на інформацію, яку озвучив директор департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенант Іван Марко.
За його словами, відповідно до Закону України “Про державний бюджет”, на поточний рік Міністерству оборони передбачено 27 млрд грн, що становить 1,8% від ВВП. З цієї суми 13,7 млрд грн призначені за загальним фондом, 11,7 млрд грн отримані з коштів резервного фонду, 1,5 млрд грн – спеціальний фонд, який формується в Міністерстві оборони, 149 млн грн – благодійна допомога від небайдужих громадян України.
Як зазначив директор департаменту фінансів Міноборони, з резервного фонду на матеріально-технічне та соціальне забезпечення потреб оборони, на проведення АТО урядом виділено 18,3 млрд грн. Для Міністерства оборони України з цієї суми передбачено 11,702 млрд грн.
“Підкреслюю, з виділеної суми – 11,702 млрд грн, а не” 18 мільярдів “, про які говорять окремі політики – згідно помісячного розпису ми вже отримали 6,9 млрд грн, які вже враховані в Державному казначействі та використовуються за відповідним напрямом”, – зазначив генерал-лейтенант.
За його словами, станом на 25 вересня з останньої суми використано 3,8 млрд грн, а на залишок вже взяті бюджетні зобов’язання, зокрема, 1,249 млрд грн – на ремонт озброєння та військової техніки, 720 млн грн – на грошове забезпечення, 336 млн грн – на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, 534 млн грн – на закупівлю озброєння і військової техніки, 126 млн грн – на рахунку для харчування особового складу і будуть перераховані по мірі надходження актів.
Директор департаменту фінансів Міноборони додав, що “розпорядник бюджетних коштів після отримання товарів, робіт і послуг, відповідно до умов взятого бюджетного зобов’язання, приймає рішення про їх оплату та надає відповідні платіжні доручення до Державної казначейської служби”.
Він також зазначив, що Міністерством оборони та Генеральним штабом розроблені і представлені в Міністерство фінансів документи, які регламентуватимуть фінансову систему на особливий період.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас