Кременчуцький сталеливарний завод готують до консервації, скоротять не менше 2000 працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кременчуцький сталеливарний завод готують до консервації, скоротять не менше 2000 працівників

Особисті фінанси
2008
ПАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” (КСЗ, Полтавська обл.) готується до консервації виробничого обладнання.
Згідно з листом фінансового управління міськради Кременчука в департамент доходів Полтавської облдержадміністрації, в жовтня 2014 року очікувалося скорочення 1500-2000 працівників, проте у зв’язку з погіршенням економічної ситуації скорочення може бути більш масштабним.
“На сьогоднішній день КСЗ готується до повної консервації виробничого обладнання та масового звільнення працівників. Склади підприємства, яке виготовляє вагонні балки і рами, переповнені продукцією, на яку немає покупців. Більше 90% виготовленої продукції раніше підприємство відправляло в Росію. Нині завод простоює”, – йдеться в документі.
Фінуправління також відзначає, що у зв’язку з простоєм виробничих потужностей, відсутністю замовлень та зменшенням попиту на лиття підприємство не в змозі виплачувати зарплату персоналу.
На КСЗ сьогодні працює близько 3770 осіб, станом на 1 серпня було скорочено 1285 працівників.
Як раніше повідомлялося, КСЗ в поточному році простоював з 24 лютого по 30 червня, потім відновив виробництво на три тижні, проте з 23 липня знову призупинив роботу на невизначений термін, тому що Росія відкликала раніше видані сертифікати на продукцію КСЗ.
ПАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” є провідним підприємством сучасного ливарного виробництва України з виготовлення сталевого литва для вантажних вагонів і великовантажних автомобілів.
У 2013 році КСЗ скоротив виробництво на 48,4% порівняно з 2012 роком – до 70,348 тис. тонн литва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас