Японська Mitsubishi має намір придбати норвезького виробника лосося за $ 1,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська Mitsubishi має намір придбати норвезького виробника лосося за $ 1,4 млрд

Фондовий ринок
367
Японська корпорація Mitsubishi Corporation має намір придбати норвезьку компанію Cermaq ASA, що є одним з найбільших в світі виробників і експортерів лосося і форелі штучного розведення.
Згідно з повідомленням прес-служби Cermaq, в Mitsubishi готові заплатити по 96 крон ($ 15,1) за акцію компанії, які ще в п’ятницю торгувалися на біржі Осло за ціною 82,5 крони ($ 13). Загальна сума операції складе близько 8,8 млрд крон ($ 1,39 млрд).
Найбільшим акціонером Cermaq є норвезька держава, якій належить контрольний пакет акцій – 59,2%.
Як заявила сьогодні норвезьким ЗМІ міністр рибного господарства та у справах узбережжя Моніка Меланд, уряд королівства готовий схвалити операцію і поступитися державну частку в компанії іноземному покупцеві. Міністр висловила впевненість у тому, що компанія буде залишатися важливим гравцем на норвезькому ринку, забезпечуючи податкові надходження і робочі місця.
Надалі уряд консерваторів і прогресистів, який минулого року прийшов на зміну оціал-демократичної коаліції,яка протягом восьми років була при владі, планує відмовитися від держучасті в ряді інших великих компаній, у тому числі в авіакомпанії SAS, яка впродовж кількох років зазнає серйозних фінансових труднощів.
Компанія Cermaq була заснована в 1995 році, є одним з найбільших гравців не тільки на норвезькому, а й на світовому ринку лососевих. У 2013 році на підприємствах Cermaq в Норвегії, Канаді та Чилі було вироблено 142 тис. тонн риби. Компанія займається розведенням атлантичного лосося (сьомги), кіжуча і форелі.
Торік Японія стала для норвезької компанії другим за значенням ринком після США: сумарно японські покупці імпортували продукцію Cermaq на $ 116 млн.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас