У зміни до Бюджетного та Податкового кодексів закладено механізм стимулювання дрібних громад до добровільного об`єднання, - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У зміни до Бюджетного та Податкового кодексів закладено механізм стимулювання дрібних громад до добровільного об`єднання, - віце-прем'єр

Казна та Політика
333
Перспективу отримання бюджетної незалежності та підвищення фінансової спроможності, яку отримають місцеві громади після прийняття Парламентом запропонованих Урядом змін до Бюджетного та Податкового кодексів (щодо бюджетної децентралізації), презентував на Х Українському муніципальному форумі Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
«Законопроектами передбачена децентралізація фінансів. Сьогодні фінанси збираються нагорі і спускаються вниз. Ми руйнуємо цю систему. Закріплюємо частину загальнонаціональних податків на рівні громад і даємо природну свободу місцевим органам влади ці податки впроваджувати. Якщо новий Парламент це ухвалить, з 1 січня буде саме така система», – зазначив під час виступу Володимир Гройсман.
За його словами, у законопроектах закладено механізм стимулювання громад до добровільного об`єднання: великі спроможні громади та об`єднані громади матимуть прямі взаємовідносини з державним бюджетом.
«Це так званий принцип більше за більше, який дозволить громадам об’єднуватися, мати автономні бюджети і бути включеними до більш активного економічного розвитку», – підкреслив Віце-прем`єр-міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас