НБУ затвердив основні принципи грошово-кредитної політики на 2015 рік: цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив основні принципи грошово-кредитної політики на 2015 рік: цікаві деталі

Казна та Політика
3557
Рада Національного банку України затвердила основні принципи грошово-кредитної політики на 2015 рік. Про це повідомили в прес-службі НБУ.
У прес-службі поінформували, що Рада рекомендувала правлінню Національного банку України зосередити свою діяльність на підтримці стабільності банківської системи та валютного ринку, підвищенні ліквідності Фонду гарантування фізичних осіб.
“Розглядаючи Основні принципи грошово-кредитної політики на 2015 рік, члени Ради відзначили, що головним напрямком грошово-кредитної політики на 2015 рік має стати зниження показника приросту індексу споживчих цін за рік до рівня близько 9%. Зростання реального ВВП в 2015 році передбачається на рівні 1,0%, приріст монетарної бази прогнозується на рівні 20%. Прогнозні значення угоди між відповідними органами державної влади України та Міжнародним валютним фондом в рамках програми “Стенд-бай”, – наголошується в повідомленні.
Як зазначила Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, регулятор рішуче налаштований дотримуватися прийнятих відповідно з цією програмою зобов’язань.
Також під час засідання, Рада Національного банку затвердила кошторис доходів та витрат Національного банку України на 2015 рік і частину прогнозованого прибутку до розподілу за 2015 рік, яка підлягатиме перерахуванню до Державного бюджету України.
“Члени Ради взяли до відома заплановане скорочення видаткової частини кошторису Національного банку України, зокрема, наміри центрального банку позбутися непрофільних активів, скоротити витрати на утримання персоналу, адміністративно-господарські витрати і т.п .. Було відзначено, що такий підхід регулятора щодо витрачання державних коштів повністю відповідає непростим реаліям і грунтується на принципах економії та раціональності, – йдеться в повідомленні НБУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас