ООН: кожен дев'ятий житель планети страждає від голоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: кожен дев'ятий житель планети страждає від голоду

Особисті фінанси
193
Кожен дев’ятий житель планети страждає від голоду. Про це йдеться в доповіді ООН “Стан справ з продовольчою безпекою в світі” (SOFI 2014).
Доповідь публікується щорічно Продовольчою і сільськогосподарською організацією (ФАО), Міжнародним фондом сільськогосподарського розвитку (IFAD) і Всесвітньою продовольчою програмою (WFP).
Автори доповіді підтвердили позитивну тенденцію щодо зниження кількості голодуючих у світі – більш ніж на 100 млн. за останнє десятиліття і більш ніж на 200 млн. починаючи з 1990 року.
Відзначається, що загальна тенденція до зниження голоду в країнах, що розвиваються, означає, що мета розвитку тисячоліття щодо зниження вдвічі частки голодуючих до 2015 року ще досяжна, в разі прискореного прийняття негайних і необхідних заходів. До цього часу 63 країни, що розвиваються, вже досягли цієї мети, і ще шість країн повинні досягти її до 2015 року.
В SOFI 2014 підкреслюється, що, незважаючи на значний загальний прогрес, деякі регіони продовжують відставати. В Африці на південь від Сахари кожна четверта людина хронічно недоїдає, тоді як в Азії, в найбільш густонаселеному регіоні світу, проживає більшість голодуючих – 526 млн. осіб.
Висновки та рекомендації SOFI 2014 обговорюватимуться урядами, громадянським суспільством, а також представниками приватного сектора на засіданні Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки, яке пройде в штаб-квартирі ФАО в Римі 13-18 жовтня.
Висновки доповіді також будуть в центрі уваги на Другій міжнародній конференції з проблем харчування (ICN2) в Римі 19-21 листопада.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас