Лукашенко просить СБ розширити фінансування будівництва доріг в Білорусі - через зростання транзитного потоку в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко просить СБ розширити фінансування будівництва доріг в Білорусі - через зростання транзитного потоку в обхід України

Світ
1194
Президент Білорусії Олександр Лукашенко просить розширити фінансування будівництва доріг в Білорусії у зв’язку зі збільшеною роллю її як транзитної держави, в тому числі у зв’язку з ситуацією на Україні.
“Я дуже прошу вас, щоб в плані розширення фінансування на цей та майбутні роки Світовим банком було виділено додаткові ресурси для будівництва автомобільних доріг в Білорусії”, – сказав президент під час зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Лорою Так.
За його словами, в Білорусії прийнято відповідні програми на поточний та майбутні роки. Він зазначив, що Світовий банк надав дуже велику підтримку в будівництві автотрас в Білорусії, розуміючи, що вона є транзитною державою, і від того, які тут будуть дороги, буде залежати ефективність економік країн як Сходу, так і Заходу. Крім того, Світовий банк пообіцяв, що це фінансування може бути розширене.
“У зв’язку з тим, що інші сусідні транзитні держави між Європою і Сходом зараз у складному становищі, особливо Україна, Білорусія є найпривабливішою країною транзиту”, – сказав Лукашенко. Він підкреслив, що білоруська влада вжила додаткових заходів з модернізації транзитних коридорів і будівництва доріг між Європою і Азією.
“Наші фахівці доповідатимуть про наші плани, думаю, ви підтримаєте їх. Це інтерес не тільки Білорусії, навіть більшою мірою інтерес ЄС, Росії та Азії”, – зазначив Лукашенко. Він гарантував, що, якщо така підтримка буде надана, за три-чотири роки дорожня мережа в республіці розшириться вдвічі.
Олександр Лукашенко також подякував Світовому банку за підтримку Білорусії і за іншими програмами. Зокрема, це стосується модернізації енергетичної бази держави, подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він також подякував представника Світового банку за досить високу оцінку діяльності Білорусії в сфері бізнес-клімату в країні. “Я не відкидаю, що над діяльністю Світового банку тяжіють якісь політичні чинники, але те, що Світовий банк є найменш політизованою фінансово-економічною структурою, – це факт”, – сказав Лукашенко.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас