У Києві хочуть скоротити термін отримання документів на встановлення МАФів до 5-7 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть скоротити термін отримання документів на встановлення МАФів до 5-7 днів

Казна та Політика
524
Міська влада має намір максимально спростити процедуру подачі документів на встановлення тимчасових споруд. Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.
“Фундаментальна позиція, яка зараз вводиться, – це опрацювання заявки та документів, що надаються підприємцем, за допомогою спеціального інтернет-порталу з впорядкування тимчасових споруд, і така можливість завдяки ресурсам містобудівного кадастру буде надана”, – зазначив він.
Андрій Вавриш переконаний, що підприємець зможе отримати оригінали дозвільних документів не більше ніж за 5-7 днів.
“Замість того, щоб тричі подавати заявку і чекати 21 день, поки оформлять дозвільні документи, достатньо буде витратити всього 15 хвилин роботи за комп’ютером і через 5-7 днів підійти до дозвільного центру, щоб забрати вже підписані оригінали документів. А тим часом підприємець може сплатити внесок пайової участі”, – сказав заступник директора Департаменту.
Однак, за його словами, незважаючи на те, що зараз платити внесок пайової участі можуть всі, найближчим часом влада визначить зони обмежень, де договори на оплату пайової участі не укладатимуть.
“З самого початку ми не дозволимо платити внесок пайової участі тим торговим спорудам, які розташовані ближче 20 метрів від виходів зі станцій метро і підземних переходів. Це майже 1000 торговельних кіосків і споруд. Надалі, і це не теоретична можливість, буде обмежено розміщення МАФів біля перехресть і зупинок громадського транспорту, дошкільних установ, шкіл і навчальних закладів, муніципальних і медичних закладів”, – пояснив Андрій Вавриш.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас