Як Яценюк має намір відновлювати Україну - план дій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Яценюк має намір відновлювати Україну - план дій

Казна та Політика
1983
План “Відновлення України” передбачає термін виконання поставлених задач. Delo.UA вирішило впорядкувати за датою завдання, які слід виконати уряду, Верховній Раді, а також і президенту.
Вже у вересні цього року Кабмін планує, що буде прийнятий закон про скасування позаблокового статусу України, і можна буде отримати допомогу від країн-учасниць Будапештського меморандуму.
Планується ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС і переорієнтувати держапарат на виконання даного документа. Після ратифікації Кабмін має намір затвердити Національний план імплементації УА.
Починаючи з вересня уряд має намір провести інвентаризацію Донбасу і спільно з міжнародними організаціями розробити програму відновлення регіону.
У жовтні ввести санкції проти Російської Федерації, як агресора. Хоча закон про санкції був прийнятий ще в серпні, але він до цих пір не підписаний президентом.
Цього місяця бізнес чекають податкові покращення: буде скорочено кількість податків з 22 до 9, запроваджено електронне адміністрування ПДВ, зменшено розмір єдиного соцвнеску і проведення податкової амністії.
У листопаді пропонується провести донорську конференцію для України, результатом якої має стати створення донорського фонду для відновлення Донбасу.
До кінця 2014 року Яценюк планує подати додаткові судові позови проти РФ (зараз подані в ЄСПЛ позови за окупацію Криму). Також в планах отримати статус спецпартнера НАТО і “ключового союзника” США.
У плані “Відновлення України” отримання до грудня військово-технічної допомоги від найбільших країн світу (G7, Євросоюз і НАТО).
Також в кінці року розпочнеться виготовлення біометричних паспортів, щоб українці в наступному році могли їздити до країн Євросоюзу без віз.
Скоротити кількість бюрократичного апарату, зберігши при цьому фонд зарплати і таким чином відповідно підвищивши оклади співробітникам, що залишилися. Ліквідувати дублюючі функції і знизити кількість контролюючих органів. Реформа системи адмінпослуг та створення мережі “Прозорих офісів”. Створення Антикорупційного бюро і повернення незаконно виведених держактивів з-за кордону. Провести реформу судової системи.
Уряд розраховує в грудні прийняти закон про масштабну приватизацію, залучити американських і європейських інвесторів до приватизації електрогенеруючих і розподільних компаній.
До лютого 2015 р. Кабмін планує зміцнити кордон між Україною і Росією. Проект “Стіна” був розроблений ще влітку, ініціатором став дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський.
Російський газ, який направляється в країни ЄС, буде прийматися на російсько-українському кордоні, а не на західному кордоні України.
В рамках децентралізації місцева влада повинна отримати власну дохідну базу (місцеві податки і збори, 60% ПДФО, 10% податку на доходи підприємств).
До кінця весни 2015 р. триватиме реформа “Нафтогазу України”, в результаті чого буде створена компанія-оператор ГТС і газових сховищ.
До вересня 2015 р. провести адмінреформу: створити трирівневу структуру місцевого самоврядування (регіон, район, громада), надавши їм значні повноваження.
Протягом року інтегрувати українську енергосистему в об’єднану енергосистему Європи.
На постійній основі буде проводитися реформа збройних сил України, модернізація озброєння.
Не вказаний точний термін розробки нової оборонної доктрини, в якій Росія буде визначена як агресор.
Також в плані вказується, що держава гарантує допомогу ветеранам АТО, а для сімей військовослужбовців, які втратили годувальника, нададуть житло. Для вимушених переселенців обіцяють виплатити адресну допомогу при поверненні додому.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас