ЄС за тиждень підготує нові жорсткі санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС за тиждень підготує нові жорсткі санкції проти Росії

Світ
2205
Лідери Європейського союзу наказали Європейській комісії розробити нові санкції проти Росії до 7 вересня.
Про це на підсумковій прес-конференції в Брюсселі після саміту лідерів країн-членів ЄС сказали президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
“Європейська Рада каже, що готова прийняти подальші значні кроки у зв’язку з розвитком ситуації в Україні і просить Європейську комісію терміново провести підготовчу роботу спільно з Європейською службою зовнішньополітичної діяльності та подати пропозиції на розгляд протягом тижня”, – сказав Ван Ромпей.
У свою чергу Баррозу зазначив, що потрібно діяти швидко, тому що ситуація на Донбасі дуже складна. “Дозвольте мені сказати правильне слово – це війна. Тому що все, що відбувається у східній частині України, справді є війною”, – сказав він.
Євросоюз також закликає Росію негайно відкликати війська з України. “Європейська Рада засуджує дедалі більші потоки бойовиків і зброї з території Російської Федерації у східну Україну, а також агресію з боку російських Збройних сил на території України і закликає РФ негайно вивести свої війська і майно з України”, – сказано у висновках саміту.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас