У зоні АТО підірвано 17 залізничних мостів - Укрзалізниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У зоні АТО підірвано 17 залізничних мостів - Укрзалізниця

Казна та Політика
445
Починаючи з кінця травня, терористи методично руйнують залізничну інфраструктуру: в ​​зоні АТО підірвано 17 залізничних мостів та інженерних споруд Донецької, Придніпровської та Південної залізниць. Про це повідомили в головному управлінні перевезень Укрзалізниці.
З початку року, із зони АТО, за оперативними даними, залізниці України перевезли майже 70 млн тонн кам’яного вугілля.
За словами Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка ситуація в енергетиці, зараз, є надзвичайно складною. “Уряд почав програму диверсифікації поставок вугілля, оскільки РФ та її батраки бомблять і руйнують шахти, в яких ми видобуваємо енергетичне вугілля”, – пояснив А.Яценюк в інтерв’ю журналістам.
Крім того, від бойових дій постраждали 3,5 км шляху – 144 випадки несанкціонованих втручань. Зокрема, пошкоджено цілий перелік промислових шляхів, що доставляли вугілля до теплоелектростанцій (ТЕС).
Терористи роблять все, щоб знищити промисловість, гірничо-видобувну галузь і транспортну інфраструктуру Донецького регіону і таким чином зірвати підготовку до зими теплоелектростанцій, що працюють на кам’яному вугіллі по всій Україні.
Залізничники, розуміючи покладену на них відповідальність, постійно відновлюють пошкоджені об’єкти, прокладаючи шляхи до промислових об’єктів. Зараз, як розповіли в головному управлінні колійного господарства, вдалося відновити вісім інженерних споруд та 1,6 км пошкодженої колії. Деякі об’єкти доводиться відновлювати багаторазово. Поки роботи ведуться тільки власними силами залізниць.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас