Кличко хоче запустити у Києві наземне метро з інтервалом руху поїздів в 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко хоче запустити у Києві наземне метро з інтервалом руху поїздів в 10 хвилин

Казна та Політика
750
Столична влада має намір розвивати наземне метро на базі міської електрички. Про це під час виїзної наради з питань функціонування та розвитку електрички заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-офіс мера.
За його словами, проект “Міська електричка” до цих пір не реалізований в повному обсязі і не виконує запланований рівень перевезення пасажирів. Нагадаємо, що на сьогоднішній день з 12 електричок курсує тільки 4.
“На сьогодні необхідно мінімальне фінансування для того, щоб запустити не міську електричку, а повноцінне наземне метро з приблизним інтервалом руху поїздів в 10 хвилин”, – зазначив Кличко.
Мер столиці зазначив, що запуск наземного метро в повному обсязі дозволить вирішити значну частину транспортних проблем, з якими щодня стикаються кияни.
“В години пік в Києві потрапити з одного кінця міста в інший можна не менше ніж за кілька годин. А зробити кільце усіма районами столиці на наземному метро можна за 50 хвилин. Реалізувавши цей проект, ми зможемо з максимальною швидкістю доставляти пасажирів з однієї частини міста в іншу”, – зазначив Кличко.
За словами начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, для повноцінного запуску наземного метро потрібно відремонтувати і поставити на рейки ще 8 поїздів – це дозволить скоротити інтервал руху до 10 хвилин.
“Також необхідно добудувати платформу на станції “Вишгородська” і зробити там сходи. А на станції “Київ-Волинський” місту потрібно продовжити тролейбусний маршрут, який буде підвозити пасажирів до платформи. На станціях “Русанівська” і “Лівобережна” треба добудувати наземні переходи від платформи в метрополітен”, – зазначив Кривопішин.
Раніше Кривопішин вже розповідав про проблеми міської електрички у столиці, нарікаючи, що за 5 років з дня запуску київської міської електрички столична влада практично не брали участі в реалізації та розвитку проекту.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас