Кабмін просить дозволити держслужбовцям проводити публічний збір пожертв на армію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін просить дозволити держслужбовцям проводити публічний збір пожертв на армію

Казна та Політика
463
Кабмін просить дозволити держслужбовцям проводити публічний збір пожертв на армію. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.
У парламенті зареєстровано проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”(щодо фінансового забезпечення обороноздатності держави)”.
Проект Закону України розроблено в Міністерстві оборони України для забезпечення більш ефективного виконання положень Закону України від 8 квітня 2014 № 1190-VII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави”.
Зокрема, для забезпечення організаційних заходів щодо впровадження публічних акцій по збору благодійних пожертвувань з використанням засобів електронного зв’язку або телекомунікації необхідні офіційні звернення керівників Міністерства оборони України з відповідними пропозиціями (за термінами акції, порядку перерахування коштів, реквізитам рахунків для зарахування благодійних пожертвувань і т. д.).
Але, йдеться в пояснювальній записці до проекту закону, відповідно до частини п’ятої статті 7 Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації” особи, які перебувають на державній чи іншій публічній службі, та особи, які діють від імені осіб, які перебувають на державній або іншої публічної службі, не мають права здійснювати публічний збір благодійних пожертв.
Тому, на думку чиновників, є необхідність у внесенні змін до статті 7 цього Закону України щодо нерозповсюдження зазначених обмежень на організацію збору благодійних пожертвувань для сприяння обороноздатності і мобілізаційної готовності країни.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас