До кінця тижня буде прийнятий план надання гуманітарної допомоги Україні - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця тижня буде прийнятий план надання гуманітарної допомоги Україні - МЗС

Казна та Політика
329
Україна спільно з Червоним Хрестом та представниками ООН вже до кінця тижня виробить спільний план з надання гуманітарної допомоги. Про це журналістам повідомив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.
“Незабаром буде прийнятий план надання Україні гуманітарної допомоги. Це буде в Києві на цьому тижні. Це дорожня карта, як довезти допомогу тим, хто її потребує”, – розповів Лубківський, зазначивши, що питанням надання гуманітарної допомоги Україні буде займатися недавно створена спеціальна комісія.
“У цьому питанні ми працюємо з Червоним Хрестом і ООН”, – сказав він.
Коментуючи наміри Російської Федерації надати гуманітарну допомогу, заступник міністра закордонних справ зазначив, що позиція керівництва України в цьому питанні наступна:
“Ми говоримо Росії: зупиніть агресію. Зупиніть те, що ви робите”, – резюмував він.
“Безумовно, проходять консультації на різних рівнях, в тому числі і з російською стороною, але будь-яка гуманітарна допомога, яка повинна надійти в Україну, повинна надходити строго у відповідності з нашим чинним законодавством і легітимними міжнародними процедурами”, – сказав він.
Заступник міністра закордонних справ також зазначив, що Україна не може приймати гуманітарну допомогу від тих, хто сповідує “гуманітарну агресію або терористичнe миротворчість”.
“Це неприйнятно ні для нас, ні для всього цивілізованого співтовариства”, – резюмував він.
Нагадаємо, колона “гуманітарної допомоги” виїхала з Підмосков’я в східну Україну у вівторок вранці.
Російська влада запевняє, що військові ніякого відношення до вантажів не мають – ними займалося Міністерство з надзвичайних ситуацій.
Українська влада заявила, що такі місії повинні доставлятися не у вигляді конвоїв, а як гуманітарна допомога постраждалим внаслідок бойових дій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас