Трейдер-легенда передрікає обвал ринку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдер-легенда передрікає обвал ринку США

Фондовий ринок
4264
Легендарний трейдер Марк Кук, який фігурував у бестселері Джека Швагера “Маги ринку”, а також переможець змагання інвесторів у 1992 р. з результатом 563%, вважає, що у американського ринку намічаються серйозні проблеми.
Основний індикатор, на який посилається Кук, є його власним винаходом і називається Cook Cumulative Tick. До речі, він створив його ще в 1986 р. Даний інструмент відстежує різницю між динамікою індексу і індикатором NYSE Tick.
Оскільки результати пана Кука говорять самі за себе, є всі підстави вважати, що прогнози трейдера не порожня балаканина.
Індикатор теж має у своєму послужному списку кілька значущих успіхів. Він передбачив обвал ринку в 1987, 2000 і 2007 рр. Але Cook Cumulative Tick здатний розгледіти не тільки початок “ведмежого” ринку, але і “бичачого”.
Так, в 2009 р. індикатор повідомив Куку про те, що необхідно купувати акції.
Який зараз прогноз Кука і його індикатора?
“Таку розбіжність індикатора і акцій можна було спостерігати тільки в I кварталі 2000 р. і III кварталі 2007 р. Ну і в квітні 2014 р. ми бачимо подібну картину втретє”, – говорить Кук.
Простіше кажучи, ціна акцій зростає, а індикатор NYSE Tick починає знижуватися. Дивергенція в даному випадку є сильним сигналом для падіння ринку. Фактично індикатор вказує на те, що зараз спостерігається “ведмежий” ринок, але це не так, оскільки акції продовжують рости.
Американський ринок готовий до падіння?
Кук порівнює ринок з греблею, у якої з’явилися невеликі непомітні пробоїни. У кінцевому рахунку гребля буде прорвана, те ж саме відбудеться і з ринком.
Насправді нинішня ситуація на ринку турбує багатьох учасників, і Кук не виняток. Він наводить ще одне цікаве порівняння. “Уявіть собі, що ви виходите на вулицю, коли йде дощ, але не мокнете, а загоряєте. Приблизно така ненормальна обстановка зараз на ринку”, – вважає Кук.
На жаль, трейдер не може передбачити час, коли ринок впаде. Його індикатор лише показує приблизне місце розвороту тренду, але ринок навіть після найсильнішого сигналу може ще якийсь час продовжувати рости і оновлювати максимуми.
Сам Кук вважає, що в найближчі 12 місяців основні американські індекси впадуть приблизно на 20%, але зазначає, що залишатися на ринку протягом довгих років йому допомогла здатність підлаштовуватися під нові реалії ринку. Завжди є можливість заробити, головне вміти вчасно змінити стратегію.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас