П'ять найбільших поразок тютюнових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять найбільших поразок тютюнових компаній

Особисті фінанси
773
Виплата компенсацій курцям з боку тютюнових компаній не така вже й рідкість для США. Мільярдні штрафи, як у недавньому випадку з RJ Reynolds Tobacco, виписуються нечасто, але десятки мільйонів доларів – звичайна справа. Корпорації оскаржують практично кожне рішення, але в переважній більшості випадків судді стають на бік позивачів.
Минулого тижня суд штату Флорида задовольнив позов Синтії Робертсон до компанії RJ Reynolds Tobacco, якій належать такі бренди, як Camel, Kool, Winston і Pall Mall. На думку адвокатів Робертсон, корпорація недостатньо розповідала про шкоду куріння, що в 1996 році призвело до смерті її чоловіка Майкла Джонсона від раку легенів віком 36 років. Сума компенсації сім’ї помер курця повинна скласти $ 23,6 млрд, якщо RJ Reynolds Tobacco не вдасться оскаржити вердикт.
«Суд хотів заявити, що тютюнові компанії не можуть продовжувати брехати американському народу і американському уряду про наркотичну залежність від сигарет і смертельні хімічні речовини у їхньому складі», – сказав один з адвокатів Робертсон, Крістофер Честнат.
«Цей вирок виходить далеко за рамки розумності і справедливості, і абсолютно не узгоджується з наданими доказами», – заявив віце-президент RJ Reynolds Tobacco Джеффрі Рейборн після засідання суду.
У зв’язку з цією справою «Газета.Ru» вирішила згадати найбільші позови, які раніше пред’являли тютюновим компаніям постраждалі від куріння та їхні родичі і які задовольняли американські суди.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас