Затримано директора Київського бронетанкового заводу - він намагався "наварити" на БТРах для Нацгвардії 12 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано директора Київського бронетанкового заводу - він намагався "наварити" на БТРах для Нацгвардії 12 млн грн

Казна та Політика
2082
Правоохоронці затримали в Києві тимчасово виконуючого обов’язки директора держпідприємства “Київський бронетанковий завод”.
Затримання проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими прокуратури Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері, повідомляється на сайті спецслужби.
СБУ встановила, що в червні керівництво заводу уклало угоду на поставку 20 корпусів для БТР-3Е1 з одеським приватним підприємством, яке не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а фактично здійснює діяльність у сфері надання охоронних послуг.
Комерційній фірмі, яка навіть не знаходиться за вказаною в договорі адресою, було перераховано аванс у сумі 12 млн грн, хоча, згідно з чинним законодавством і за умовами договору, кошти мають бути перераховані постачальнику тільки після виконання ним замовлення.
Досі приватне підприємство корпуси для БТРів не поставило, а отримані кошти перерахувало на рахунок зареєстрованої у Вишгороді ТОВ, яке перевело їхню у готівку кошти.
Гроші на поставку бронетранспортерів для потреб Національної гвардії України були виділені з державного бюджету.
Досудове розслідування ведеться за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Затриманий керівник заводу зараз в ізоляторі тимчасового утримання до обрання йому запобіжного заходу.
Слід зазначити, що посаду тимчасово виконуючого обов’язки директора держпідприємства “Київський бронетанковий завод” обіймає Ігор Куташев.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас