Швейцарія планує в 2014-2017 рр. виділити на впровадження проекту EEA в Житомирі техдопомогу майже на 190 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія планує в 2014-2017 рр. виділити на впровадження проекту EEA в Житомирі техдопомогу майже на 190 млн грн

Казна та Політика
579
Уряд Швейцарської конфедерації на конкурсній основі визначив Житомир як наступне місто України для впровадження проекту “Європейська енергетична нагорода” (European Energy Award, EEA) з поліпшення інфраструктури та системи енергоефективності.
Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні (Swiss Cooperation Office Ukraine) Гуїдо Бельтрані (Guido Beltrani), уряд Швейцарії в рамках впровадження EEA протягом 2014-2017 рр. планує вкласти в реалізацію заходів у Житомирі приблизно 14,5 млн швейцарських франків, або близько 190 млн грн.
“Проект (з впровадження енергоефективності в Житомирі – ІФ) включає три компоненти: впровадження EEA на муніципальному та національному рівні, відновлення систем центрального опалення в обраних районах і громадських будівлях, а також розширення потенціалу “Житомиртеплокомуненерго”, – цитує прес-служба виступ Г. Бельтрані під час інформаційного семінару “Європейська енергетична нагорода: питання впровадження в Україні”, що відбувся у вівторок у Києві.
Г.Бельтрані нагадав, що в червні 2014 року між Німецьким агентством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit, GIZ), що працює над поліпшенням енергоменеджменту та енергомоніторингу в Житомирі, міськрадою та Швейцарським бюро співробітництва в Україні підписаний меморандум про взаєморозуміння щодо координації дій у ході реалізації проектів енергоефективності в Житомирі.
У свою чергу, заступник голови Мінрегіону Андрій Бєлоусов повідомив, що першим містом України, яке в 2011 році приєдналося до EEA і отримало фінансову підтримку швейцарського уряду (технічна допомога на суму 16,08 млн швейцарських франків, або 176,196 млн грн за курсом валют на листопад 2011 року – ІФ), а також інформаційну та технічну підтримку з боку міжнародних організацій та фахівців була Вінниця, яка, як очікується, вже в 2015 році отримає срібну EEA.
“Використовуючи цей досвід, уряд Швейцарії обрав наступне місто для подібного проекту – Житомир. Крім того, наші зарубіжні колеги планують надати підтримку для впровадження EEA на всеукраїнському рівні”, – додав А.Білоусов.
Європейська енергетична нагорода (European Energy Award, EEA) заснована Швейцарією в 1988 році.
EEA на сьогодні є одним з міжнародних інструментів підтримки міст, енергетична політика яких спрямована на раціональне використання енергоресурсів та збільшення частки відновлюваних джерел енергії в їх енергетичному балансі.
Станом на початок липня 2014 року учасниками проекту EEA є понад 1,2 тис. міст в 12 країнах світу, з яких більш ніж 0,6 тис. міст отримали EEA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас