Яку інфляцію обіцяють Україні до кінця року? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яку інфляцію обіцяють Україні до кінця року?

Казна та Політика
519
За даними Держстату, за півроку ціни в Україні збільшилися на 11,6%. Нагадаємо, в березні все подорожчало на 2,2%, у квітні – на 3,3%, але вже в червні інфляція сповільнилася до 1%.
Керівник відділу аналітики Forex club Микола Івченко вважає, що ціни зростають повільніше завдяки відносній стабільності гривні, сезонному зниженню цін на овочі та фрукти, а також через високу базу порівняння: у травні показник був набагато вищий, оскільки цього місяця на 50% подорожчав газ для населення.
«У липні, через зростання цін на тепло (в середньому на 40%. – Авт.), інфляція очікується близько 1,5%. А в серпні, можливо, ціни впадуть на 0,5%. Восени все знову подорожчає, а за підсумками року інфляція становитиме 15-16% (в Держбюджеті закладено 14%. – Авт.)», – прогнозує Івченко.
Президент Украналітцентра Олександр Охріменко більш песимістичний: “Так, у серпні можлива невелика дефляція, але з жовтня, коли розпочнеться опалювальний сезон, реально підвищиться ціна на комуналку, невідомо, скільки коштуватиме газ, тому інфляція може становити 20%”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас