Частка Євросоюзу в українському експорті за перший квартал зросла з 28 до 33% - Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка Євросоюзу в українському експорті за перший квартал зросла з 28 до 33% - Мінекономрозвитку

Казна та Політика
549
Україна може компенсувати свої збитки від втрати російського ринку, перенаправивши продукцію вітчизняного виробництва на європейський ринок, тим більше, що він значно ємніший, зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета під час спілкування з журналістами в Українському кризовому медіа-центрі, повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.
“Якщо брати населення ЄС, то вдвічі більше, якщо брати ВВП на душу населення, ще вдвічі більше. Тобто той ринок, про який ми говоримо – це в 4-5 разів більше, ніж російський”, – сказав Павло Шеремета.
Водночас, глава Міністерства згоден, що існують певні ризики. Наприклад, східний напрямок є традиційним, а тому більш зрозумілим, ніж західний. Павло Шеремета зазначив, що ринок Європейського союзу більш конкурентний і перемогу на ньому можна порівняти з переходом, наприклад, футбольної команди в лігу чемпіонів, тому що він відкриває перед країною широкі перспективи щодо освоєння іншими ринками. При цьому Міністр зазначив, що українським підприємцям зараз важливо швидко диверсифікувати продукцію. Що, власне, і відбувається: частка Євросоюзу в українському експорті за перший квартал зросла з 28 до 33%. Тенденції уважно відслідковуються та враховуються Урядом при прийнятті тих чи інших рішень, зазначив міністр.
“Ми опитаємо ключових наших експортерів, їхні траєкторії руху, їхні ринки, що вони роблять і чим ми можемо бути корисні їм у переорієнтації не тільки на європейські, але і на інші ринки, якщо там виникнуть проблеми”, – сказав Павло Шеремета.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас