Експерти очікують економічного зростання в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують економічного зростання в наступному році

Казна та Політика
581
За висновком економічних експертів перші позитивні сигнали у вигляді відновлення економічного зростання очікуються вже в наступному році. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.
“Економічне зростання в 2015 році за базовим сценарієм прогнозується на рівні 1,7%. Головним чином воно відбуватиметься за рахунок поступового відновлення позитивної динаміки розвитку у всіх трьох складових попиту (споживчому, інвестиційному, зовнішньому)”, – повідомила заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування – начальник відділу національних рахунків Валерія Войтенко. При цьому підкресливши, що безумовно, для досягнення такого зростання необхідно докласти значних зусиль.
Про це йшлося на зустрічі представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з експертами Morgan Stanley, Pine River, Mangart, Bluecrest і EMSO Partners, на якій зокрема було обговорено поточну ситуацію в економіці країни, прогнозні оцінки на короткострокову перспективу, а також можливі ризики прогнозу.
“За підсумками I кварталу 2014 року в порівнянні з відповідним періодом попереднього року обсяг реального ВВП зменшився на 1,1%, що зумовлено пригніченою виробничою, інвестиційною та експортною активністю в країні”, – зазначила Валерія Войтенко.
За її словами, при цьому, як і в попередньому році, фактично єдиним фактором підтримки економічної активності виступав внутрішній споживчий попит, але існуючі структурні диспропорції в економіці послаблюють позитивний вплив.
Нагадаємо, що наприкінці березня поточного року було прийнято Постанову Кабінету Міністрів України, відповідно до якої передбачається скорочення ВВП в поточному році на рівні 3%, а також Мінекономрозвитку разом з іншими центральними органами виконавчої влади розробило і наприкінці травня подало проект Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2015 рік і основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2016 і 2017 роки на розгляд до Кабінету Міністрів України.
Також Валерія Войтенко зазначила, що в цілому процес підготовки проекту Прогнозу включає “широке обговорення прогнозу”. Так, нещодавно відбувся семінар з макроекономічного прогнозування, метою якого є визначення об’єктивного бачення перспектив розвитку національної економіки.
Крім того, було відзначено, що прогнозні макропоказники обговорюються з експертами різних міжнародних організацій, в т.ч. в рамках проведення робочих консультацій з МВФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас