Після виборів у Києві почалося пожвавлення на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після виборів у Києві почалося пожвавлення на ринку нерухомості

Нерухомість
1451
Перша літня декада принесла на ринок столичної нерухомості пожвавлення попиту у всіх сегментах.
Зокрема, в червні попит на купівлю квартир збільшився порівняно з початком травня в економ-сегменті на 25-30%, у бізнес-сегменті на 15-20% і в еліт-сегменті на 35-40%.
При цьому, таку жвавість більшість ріелторів Києва вважають тимчасовою і пов’язують її з виборами президента і початком стабілізації ситуації в місті. Експерти відзначають, що з середини червня на ринку нерухомості активність традиційно різко знижується перед початком літнього затишшя. Основне підвищення активності оператори ринку очікують наприкінці літа – на початку осені.
Також, за даними DOM.RIA.com, багато ріелторів відзначають, що власники нерухомості почали охочіше торгуватися. Так, в економ-сегменті торги можуть сягати 8-12%, у бізнес – 15-20%, а в елітному і зовсім вартість можуть знизити на чверть від заявленої.
Водночас, у червні традиційно зростає попит на приміську нерухомість недалеко від Києва. Так, цього року попит на недорогі будинки в 25-кілометровій зоні від столиці на 20% більше порівняно з аналогічним періодом 2013 року.
Причиною, яка вплинула на збільшення активності в цьому сегменті, називають зниження цін на приміські будинки як у гривні, так і в доларі. Так, в кінці травня – на початку червня вартість житла в цьому сегменті сягнула рівня 2006 року.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас