Кожен десятий бізнес в Україні - на межі закриття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий бізнес в Україні - на межі закриття

Особисті фінанси
1398
Останні події в країні негативно вплинули на більшість українських компаній. Кожен другий відзначає негативні тенденції у своєму бізнесі, 14% опитаних стверджують, що їхні компанії перебувають на межі закриття. Такі дані нового опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Більше половини опитаних помітили негативні тенденції у своєму бізнесі. 39% говорять просто про погіршення показників роботи, ще 14% – про те, що бізнес перебуває на межі закриття.
Погіршення і спад в бізнесі частіше, ніж інші, помічають працівники банківської (50%), маркетингової (51%) та торгової сфери (54%). Про більшу, ніж у інших, загрозу закриття бізнесу кажуть у будівельній (27%), виробничій (16%) і консалтинговій сферах (14%).
Чверть українських компаній працюють без змін, ще 20% не можуть поки що визначитися з тенденціями в їхньому бізнесі. І лише 2% опитаних говорять про зростання бізнесу і поліпшенні показників. Цей показник практично однаковий для всіх сфер економіки.
Лише половина офісних співробітників може похвалитися тим, що, навіть незважаючи на всі потрясіння, їхня зарплата залишилася на колишньому рівні. Ще 4% потрапили до щасливців, яким зарплату навіть підняли, у решти з’явилися ті чи інші проблеми з заробітком.
Найчастіше проблеми із зарплатою відчувають жителі східних (35%) і південних (32%) областей, рідше – західних (13%). У Києві кількість компаній, у яких є проблеми з виплатою зарплат, знаходиться на середньому рівні (24%). Що ж до проф. областей, то найбільші проблеми зі скороченням і затримками виплат в будівельній (43%), логістичній (32%) та виробничій (31%) областях.
Вплинуло на рівень доходів українців і різке падіння гривні відносно провідних світових валют. У 74% опитаних зарплата була в гривнях і залишилася на колишньому рівні. 14% отримують зарплату в еквіваленті за новим курсом, а для 8% зарплату зафіксували в гривнях за старим. Більшість з тих, хто отримав індексацію, – це працівники сфери інформаційних технологій (48%).
Дані були отримані за підсумками опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів з різних регіонів України.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас