День життя в Бразилії під час ЧС коштуватиме 400-600 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День життя в Бразилії під час ЧС коштуватиме 400-600 доларів

Казна та Політика
297
До старту чемпіонату світу залишається менше тижня. До Бразилії приїхали вже перші футбольні туристи і вже діляться враженнями. Перше і найяскравіше враження – рівень цін. Як для Європи – це просто космос.
Якщо з дорогими перельотами та проживанням можна змиритися, то ціни на все інше просто зашкалюють, а сервіс залишає бажати кращого.
Так, келих традиційного південноамериканського коктейлю Кайпірінья коштує близько 10 доларів, чізбургер – 17, а стандартна піца – 35 доларів. Причому цей рівень цін встановився задовго до старту турніру, увергнувши в шок місцевих жителів.
Такий рівень цін пояснюють сумішшю високих податків, великих тарифів на імпорт, поганою інфраструктурою і високою бюрократією в країні.
Туристів попереджають, що вони повинні бути готові платити багато і не обурюватися на низький рівень сервісу і послуг.
Все, що купується в Бразилії, буде дорожче, ніж у Європі та США, а за якістю – гірше, твердять експерти.
Найдорожчим містом чемпіонату називають Ріо, де середня ціна на житло встановлена ​​на рівні 445 доларів. А якщо додати сюди витрати на їжу, квиток та інші витрати, то потрібно бути готовим платити за день перебування в Ріо 682 доларів США.
Форталеза та Манаус входять до трійки найдорожчих міст Мундіалю. Доба життя в них коштує від 550 до 600 доларів. Не набагато дешевше жити в Куяба і Сан-Паулу – близько 450 «зелених» на день.
Все, що може дозволити купити собі середньостатистичний турист з Європи – це бікіні, лікер з тростинного цукру Кашаса і пара сандалій.
Раптом вам захочеться купити собі новенький iPhone – будьте готові заплатити за нього 1250 доларів в офіційному магазині Apple в Бразилії, в США такий самий апарат коштує 649 у.о. Або джинси Levi 501 обійдуться в 80 доларів, що в три рази дорожче, ніж в Америці. Речі першої необхідності також у два-три рази дорожчі.
Ну, а футболка збірної Бразилії обійдеться вам не менше 100 доларів за штуку.
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас