Пільгами на оплату тарифів за енергоносії скористається близько 30% українців, - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільгами на оплату тарифів за енергоносії скористається близько 30% українців, - Яценюк

Енергетика
345
Кабінет міністрів України очікує, що пільгами на оплату тарифів за енергоносії скористається близько 30% населення України. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді під час звітування про 100 днів діяльності уряду.
“Сьогодні повністю перейти на економічно обгрунтовані тарифи неможливо… Ми підняли тарифи для населення на низку енергетичних продуктів. Урядом також прийнято рішення про введення компенсацій… Після прийняття відповідної постанови уряду ми очікуємо, що покриємо пільгами близько 4,5 млн домогосподарств України. Це близько 30% населення”, – заявив Яценюк.
Що стосується виплат з народження дитини та інших соцвиплат, то, за словами Яценюка, в тій ситуації, в якій знаходилася Україна, коли приймалися відповідні рішення, за європейською практикою потрібно було б на 50% скоротити зарплати і прибрати всі пільги. Але це, за словами Яценюка, викликало б шок у людей.
Тому, як зазначив прем’єр, уряд прийняв рішення встановити податки для багатих громадян України, скоротити витрати на держоргани і заморозити підвищення соцвиплат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас