ЗНО цього року складатимуть 297 тисяч абітурієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗНО цього року складатимуть 297 тисяч абітурієнтів

Особисті фінанси
183
Цього року зовнішнє незалежне оцінювання складатимуть 297 тисяч абітурієнтів із чотирнадцяти предметів. Найбільша кількість – 276182 – писатимуть тест із української мови та літератури, більше 170 тисяч осіб здаватимуть математику. Більше 166 тисяч абітурієнтів складатимуть історію, повідомив під час прес-конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
У Донецькій області здаватимуть тести більше 22 тисяч осіб, на Луганщині – більше 12 тисяч. Вони складатимуть додаткову сесію.
“Звичайно, іспити з іноземної мови, які проходили вчора, не відбулися у цих областях. Учора абітурієнтів, що добиралися на тестування з іноземної мови на Харківщині, зупинили на блок-посту. Проте завдяки Національній гвардії дітей відпустили через 45 хвилин”, – говорить Лікарчук.
Абітурієнтам зі сходу рекомендують перереєструватися на додаткову сесію, щоб здавати тести в інших областях чи населених пунктах:
“На сьогодні для багатьох людей це єдиний спосіб вступити до вишів. Перереєструватися можна ще протягом 12 днів. Якщо ситуація на Сході стабілізується до моменту складання тестів, за бажанням вступника ми можемо відмінити перереєстрацію”, – каже Лікарчук.
Крім того, за словами Ігоря Лікарчука, з 17 тисяч 200 зареєстрованих на ЗНО кримчан перереєструвалися для тестування в інших місцях 676 людей, всі вони здали вчора іспити з іноземної мови.
Всього для проведення ЗНО в Україні сформували 4105 пунктів тестування.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас