Ціни на житло в Британії ростуть 16-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в Британії ростуть 16-й місяць поспіль

Нерухомість
244
Вартість житла в Британії в поточному місяці підвищилася 16-й місяць поспіль на тлі позитивних економічних очікувань, свідчать дані Hometrack.
Ціна на житлові будинки в травні підвищилася в середньому на 0,5% в місячному вираженні, коли відзначалося зростання на 0,6%. Порівняно з 2013 р. зростання прискорилося з 6% до 6,1%.
Стале економічне відновлення в країні підтримує попит на нерухомість що викликає інші проблеми: високий попит зменшує доступність житла.
Зведення нових будинків сповільнилося: зростання нового житла, виставленого на продаж, склало 1,5% проти 1,9% за два попередні місяці.
“Значне цінове зростання, чутки про потенційне формуванне на ринку житла “мильної бульбашки” і сигнали з боку британського Центробанку про інфляцію цін на житло відображаються на покупцях”, – підкреслив директор з досліджень Hometrack Ричард Доннелл.
У Великобританії індекс споживчої довіри підскочив в цьому місяці до максимального значення з квітня 2005 р.
У травні показник зріс до 0 п. з -3 п. місяцем раніше, повідомляється в звіті компанії GfK NOP Ltd., що розраховує цей індикатор. У травні 2014 р. він був зафіксований на позначці – 22 п.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас