Мін'юст не судитиметься з Росією за радянське майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст не судитиметься з Росією за радянське майно

Казна та Політика
909
Міністр юстиції Павло Петренко виключив можливість подання позову в міжнародний суд проти Росії з приводу компенсації за майно колишнього СРСР.
“Цей блок питань лежить у площині дипломатичних переговорів, тому що немає підписаного договору про розділ майна СРСР з боку України та Росії. Тому судовий позов – це не механізм отримання цих коштів”, – сказав він.
“У переговорах має бути обговорено комплекс питань, зокрема, пов’язаних з Кримом, з дією диверсійних груп Росії на території східних областей України, з компенсацією збитків, пов’язаних з окупацією. І я не виключаю, що в рамках цього великого пакета питань можна ставити питання про “нульовий варіант”, – додав міністр.
Нагадаємо, в березні Петренко заявляв, що Україна вимагатиме від РФ повернути вклади Сбербанку СРСР на суму $130 млрд. Він також стверджував, що Україна збирається претендувати на нерухоме майно за кордоном, в якому розміщуються дипломатичні організації, на повітряні та морські судна, які були власністю СРСР, та інші об’єкти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас