Росія навряд чи зможе перехопити на себе ті товарні потоки з Криму, які раніше йшли в Україну, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія навряд чи зможе перехопити на себе ті товарні потоки з Криму, які раніше йшли в Україну, - експерт

1937
Заборона на вивезення продуктів у першу чергу вдарить по самому ж Криму, переконаний директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин. “Російський ринок навряд чи зможе перехопити на себе ті потоки, які раніше йшли в Україну, в тому числі і за рахунок складнощів доставки, і за рахунок набагато складніших процедур, і крім того, конкуренції, яку треба буде витримати підприємствам, які хочуть зайти на російські ринки. А це набагато складніше і вимагатиме коштів. Такі обмеження нібито робляться для того, аби зберегти продукти у Криму, для місцевого населення, але насправді це лише погіршить ситуацію. Ринки збуту і рівень попиту-пропозиції – це досить складні процедурні роботи, пов’язані й з інфраструктурою, і з логістикою, і зі зв’язками з поставниками, тому найбільше і найшвидше програють кримські виробники”, – підсумував експерт.
На його думку, переорієнтація торговельних потоків на Одесу – природній й позитивний процес. “Доречно було б знайти механізми, які б допомогли і посприяли тим бізнесам, в тому числі і туристичним, які хочуть розвиватися у південних областях України, допомогти їм швидше ставати на ноги, включитися в інфраструктуру, отримувати позитивні результати. Переорієнтацію торгівельних потоків чи сфери надання послуг треба вітати”, – додав Юрчишин.
Нагадаємо, за даними Держкомстату, в Одеській області зафіксовано значний приріст експорту товарів за перший квартал – він збільшився на 41,6%. При цьому імпорт впав на 23%.
Більше про зміщення торговельних потоків читайте в статті “Торгівля тікає із Криму в Одесу: але чи повернеться вона назад?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас