У ЄС допускають перехід до другої фази лібералізації візового режиму між Україною та ЄС до жовтня 2014 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС допускають перехід до другої фази лібералізації візового режиму між Україною та ЄС до жовтня 2014 р.

Казна та Політика
832
Рішення Єврокомісії щодо переходу до другої фази плану дій з лібералізації візового режиму може бути прийняте ще до жовтня 2014 р. Про це сьогодні на конференції “Лібералізація візового режиму між Україною та ЄС: Хто виграє?” заявив керівник відділу політики представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер.
“Якщо Україна виконає весь план дій з лібералізації візового режиму, то рішення щодо України буде прийнято дуже швидко. Зараз працює стара комісія, її склад зміниться в жовтні. Але є сподівання, що перехід до другої фази відбудеться ще за старої комісії. Нинішній комісар працює дуже віддано. Якщо будуть виконані умови, то рішення буде прийнято дуже швидко”, – сказав він.
Відзначимо, друга фаза плану дій передбачає впровадження всіх законів, необхідних для лібералізації візового режиму, прийнятих на першій стадії.
Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що вважає можливим введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом до середини 2015 р.
Нагадаємо, 13 травня 2014 р. Верховна Рада України прийняла останній із законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас