Мінсоцполітики витратить майже 1,9 млрд грн. на оздоровлення дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики витратить майже 1,9 млрд грн. на оздоровлення дітей

Казна та Політика
135
Найбільше проблем з окупованим Кримом: там держава не може виконати своїх зобов’язань щодо відпочинку підростаючого покоління.
Про це повідомила Міністр соціальної політики України Людмила Денисова.
За її словами, станом на початок 2014 року в Україні налічувалося понад 4 млн дітей шкільного віку. Оздоровити планується 3,883 млн. Ще 218 тисяч, зазначає міністр, перебувають на окупованій території Криму, в місті Севастополь, і на сьогодні держава не може виконати свої зобов’язання щодо відпочинку цих дітей.
«Ми прагнемо охопити 68% (2,6 млн) дітей, у тому числі і 548 дітей шкільного віку, які приїхали з Криму (всього з півострова приїхало 1716 дітей). Ми оздоровимо 26,6% дітей і ще 1,6 млн осіб (41%) надамо місця для відпочинку», – розповіла Денисова .
Вона підкреслила, що однією з основних проблем на сьогодні є зниження кількості мереж закладів, готових прийняти дітей на оздоровлення. Крім того, в деяких випадках згоди на відправлення дітей на відпочинок не дають батьки – зокрема, це стосується Луганської та Донецької областей. «Ми втратили 122 дитячих установи, в тому числі Міжнародний дитячий центр «Артек». 59 тисяч дітей відпочивали в Криму, і зараз їх оздоровлювати ми не можемо», – розповіла голова Мінсоцполітики. Додавши, що працівники «Артека» звернулися до уряду з проханням надати можливість переїхати на материкову частину України, оскільки вони не можуть працювати в окупованій АРК.
Що стосується грошей, цього року на оздоровлення передбачено 1 млрд 850 млн грн – це кошти як державного і місцевих бюджетів, так і позабюджетні. «Це на 14% менше, ніж торік. Сума була знижена на 36 мільйонів, тому що ми не можемо організувати відпочинок в «Артеку», – визнала міністр.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас