Якщо ми хочемо жити без олігархів, нам потрібно жити без сходу України, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо ми хочемо жити без олігархів, нам потрібно жити без сходу України, - експерт

4815
Україні потрібно або налагодити судову систему, або відмовитися від сходу країни, якщо вона хоче будувати своє майбутнє без впливу олігархів на політичне життя. Про це під час прес-конференції заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
“Там, де немає олігархії, основним арбітром між владою та бізнесом є суд, правова система. Оскільки у нас суду немає, тоді політика, політичні партії, політики стають арбітрами – посередниками між владою і суспільством. І якщо взяти класичну демократію, партія – це є посередник між суспільством і владою. А у нас – це посередник скоріш за все між бізнесом і владою. Ось у чому викривлення, – вважає експерт.
“Тому для того, аби рухатися у демократичному напрямку, нам потрібно створювати централізовану, не корумповану, не ангажовану політичною складовою судову систему. Це шлях до того, що олігарху буде просто непотрібно вкладати великі гроші в партії, аби захищати свій бізнес. І вони поступово перетворяться на олігархів типу Бахматюка (Олег Бахматюк, керівник агрокомпанії Ukrlandfarming – ред.) – які так, мають зв’язки у політиці, але не більше того”, – переконаний Карасьов.
“Усі класичні великі олігархи – це не люди з аграрного бізнесу. Коломойський, Пінчук, Ахметов – це, по перше, металургійні активи, промислові, і вони усі зі Сходу. І якщо ми хочемо без олігархів жити, нам потрібно жити без сходу України. Якщо ми хочемо зберегти Україну в таких територіальних межах, доведеться з олігархами миритися”, – підсумував він.
Нагадаємо, найбагатшими українцями у цьому році за версією Forbes стали Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Ігор Коломойський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас